Za jak dlouho jsou Vánoce 2024 – odpočet, kolik dní zbývá do Vánoc

Za jak dlouho jsou Vánoce, je v druhé polovině roku jedna z nejčastějších otázek nejen dětí, ale i dospělých. Dnes si odpočet času do Vánoc v roce 2024 nemusíte složitě vypočítávat v hlavě, ale existuje spoustu zábavných i praktických aktivit, které vám počítání ulehčí a ještě vás to bude bavit.

Do Vánoc zbývá: 40 let 69 dnů 18 hodin 45 minut 18 vteřin

Fráze „Kolik dní zbývá do Vánoc” je jedna z nejvyhledávanějších na Googlu a to zejména v posledních měsících roku. Pomalu přichází období nákupů originálních vánočních dárků, pečení cukroví nebo zkoušky bramborového salátu. Zkraťte čekání sobě i dětem a zpříjemněte si poslední dny před nejoblíbenějšími svátky roku. S následujícími vychytávkami se už nebudete muset denně ptát, za jak dlouho budou Vánoce. A možná dokonce nebudete chtít, aby takový odpočet do Vánoc skončil.

 

Svíčky na adventním věnci prozradí, kolik dní zbývá do Vánoc

Výroba vánočního věnce, zdroj: https://www.pexels.com/photo/a-hand-holding-a-hanging-christmas-wreath-6063155/

První adventní věnec vznikl roku 1839 a byl vyroben Johannem Hinrichem Wichernem, který ho věnoval do ústavu pro opuštěné děti, aby jim zkrátil odpočet do Vánoc. Neměl ale jen čtyři svíčky, jako jsme zvyklí v dnešní době, ale bylo jich 23. Dnes už má doma adventní věnec každá rodina, pořádají se workshopy na jejich výrobu a v dekorování se meze nekladou. Každou adventní neděli se tak zapálí jedna svíčka a počet (ne)hořících svíček nám prozradí, kolik dní do Vánoc zbývá (respektive týdnů).

TIP: Pokud přemýšlíte, jak vánočně vyzdobit dveře vašeho domu nebo bytu, prohlédněte si naše vánoční věnce.

Za kolik dní jsou Vánoce? To napoví mobilní aplikace

V dnešním světě plném moderních technologií jsou vyvíjené jednoduché aplikace, které nám každý den po jejich otevření prozradí, za jak dlouho jsou Vánoce. Jednoduše je otevřete a zobrazí se vám číslo, tedy kolik dní do Vánoc ještě chybí. Aplikace bývají krásně zpracované, včetně obrázků, animací, gifů a interaktivních her. 

 

Odpočet času do Vánoc s adventním kalendářem

Ilustrovaný adventní kalendář, zdroj: https://www.publicdomainpictures.net/cs/view-image.php?image=310643&picture=vanocni-adventni-kalendar

  • Největší klasika, ale zároveň největší zábava. V minulosti byly tradiční kalendáře s dřevěnými hračkami, později se sušeným ovocem a čokoládou, ty jsou i dnes nejčastější.
  • V posledních letech se s kalendáři obecně ale roztrhl pytel a nenajdete v nich už pouze sladkosti. Dělají se kalendáře nejen pro děti, ale i pro dospělé, ve kterých najdete třeba kosmetiku, svíčky, ponožky, alkohol nebo čaje či kávové kapsle.
  • Velmi populární jsou ručně vyráběné kalendáře a tradičně je už nedostávají pouze děti, ale obdarovávají se jimi partneři nebo si je lidé kupují sami pro sebe. V každém očísleném okénku tak najdou radost, která jim prozradí, za kolik dní jsou Vánoce.

Vytvořte si vlastní vánoční měsíc

Jednoduše si sami naplánujte čas, který zbývá do Vánoc v roce 2024. Rozdělte ho například do týdnů a na každý si vymyslete určitou aktivitu. Může to být plánování dárků, hledání způsobů jejich balení, výběr a koupě vánočních dekorací, návštěva adventních trhů, pečení cukroví, předvánoční návštěvy s rodinou, přáteli a známými nebo plánování svátečního menu včetně dekorování stolu. Vytvořte si takový to-do list a postupně odškrtávejte jednotlivé aktivity, které vám tak prozradí, za jak dlouho budou Vánoce.

 

Tak jako tak si nezapomeňte čas před Vánocemi náležitě užít, protože přece jen se jedná pouze o tři dny, které velmi rychle utečou. Zpříjemněte si zejména čekání a předvánoční čas. Nebudete litovat a Vánoce prožijete i v roce 2024 tak, jak se patří.